Neapsakomai skanių plikytų pyragėlių receptas – rekomenduoju ir jums
Tokie plikyti pyragėliai su gaiviu kremu ir uogomis tiks bet kokiai šventei. Iškepiau va tokių pūpsančių gražuolių. Velniškai skanu – net nemoku apsakyti. Rekomenduoju ir jums!
Plikyti pyragėliai
Reikalingi produktai
Pyragėliams:
350 ml pieno
75 g sviesto
75 g cukraus
170 g miltų
4 kiaušinių
Kremui:
250 ml grietinėlės
2 v. š. miltelinio cukraus
pusės citrinos
aviečių
Kaip gaminti
Sviestą, cukrų ir pieną supilame į vidutinio dydžio puodą. Maišydami laukiame, kol užvirs, tuomet išjungiame viryklę ir suberiame miltus. Nenukėlę puodo intensyviai maišome, kol miltai nusiplikys ir gausis vientisa masė.
Perkeliame masę į kitą indą ir leidžiame atvėsti. Dedame po vieną kiaušinį ir gerai išsukame (aš naudojau plaktuvą).
Pasiruošiame konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir išspaudžiame į skardą nedidelius apskritimus. Aš kepiau 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės. Kai bus gražiai pageltę, pats laikas išimti.
Kol pyragėliai vėsta, pasiruošiame kremą. Nupjauname pyragėlių viršūnes, dedame mėgstamų uogų (aš dėjau avietes) ant viršaus raitome grietinėlę, uždengiame kepurėlę ir mėgaujamės.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra