Tortilijos ir omleto suktinukai: pusryčiai, kurių niekas nenorės pramiegoti
Omletas su pievagrybiais tortilijoje
Reikės (2 porcijoms):
2 šalotinių svogūnų
4-5 pievagrybių
alyvuogių aliejaus
4-6 kiaušinių
50-70 ml grietinėlės
70-80 g parmezano sūrio
persilado prieskonių
druskos
pipirų
2 tortilijų
Kaip gaminti
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pievagrybius skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus įberti pusę svogūnų (kitą dali palikti antrai porcijai). Kepti, kol suminkštės.
Kiaušinius išplakti su grietinėle, įberti parmezano sūrio, persilado prieskonių, druskos, pipirų ir permaišyti. Pusę plakinio įpilti į keptuvę ant svogūnų, ant viršaus dėti pievagrybius. Kepti ant silpnos kaitros.
Kol viršus dar skystas, uždėti tortilijos lakštą ir kepti, kol omletas visiškai iškeps. Omletą apversti ir apkepti tortiliją.
Išėmus iš keptuvės susukti vyniotinį, kad tortilija liktų viršuje.
Antrą porciją paruošti taip pat. Valgyti su mėgstamomis salotomis.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra