Išmokite gaminti internautus pavergusį makaronų patiekalą – dėl jo Suomijoje net buvo pritrūkę fetos
Geriausias makaronų su kepta feta receptas
Gaminimo laikas: 45 min
Reikės:
200 g fetos sūrio, 500 g vyšninių pomidorų, ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio, 4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus, 200 g makaronų, 3 skiltelių česnako, šviežių bazilikų.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių karščio. Į orkaitėje įkaitinto indo vidurį įdėkite fetos sūrį ir aplink suberkite nuplautus pomidorus ir česnako skilteles. Pabarstykite raudonėliais, pagardinkite druska (nedaug!) ir pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30–35 minučių. Tuo tarpu užvirinkite vandenį, pasūdykite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nukoškite ir pasilikite ½ puodelio makaronų vandens. Šakute sutrinkite keptą fetą, pomidorus, česnaką, pabarstykite bazilikais, į indą sudėkite makaronus ir išmaišykite. Jei atrodo per sausa – įpilkite šiek tiek makaronų vandens. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite daugiau alyvuogių aliejaus.
lrytas.lt inforamcija
Komentarai
Komentarų nėra