Karališkiems pusryčiams – vafliai su špinatais ir fetos sūriu

Vafliai su špintais ir fetos sūriu – man tai karališki pusryčiai. Jie tokie pikantiški, o skonių deriniai – netikėti. Netgi man šiek tiek neįprasti, nes nesaldžius vaflius kepu retai.  

Bet tokiais pusryčiais mielai lepinsiu save dažniau.  

Vafliai su špintais ir fetos sūriu 

Porcijos – 4. Užtruksite apie 30 min. 

Reikalingi produktai: 

50 g špinatų; 

2 kiaušiniai; 

200 g natūralaus jogurto; 

30 g lydyto sviesto (tiks ir paprastas sviestas); 

90 g kvietinių miltų; 

žiupsnis druskos; 

½ a. š. ciberžolių miltelių; 

1 a. š. kepimo miltelių; 

70 g fetos. 

Kaip gaminti  

Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame pakepiname špinatus. Dubenyje paplakame jogurtą su kiaušiniais.  

Kitame dubenyje sumaišome birius produktus: miltus, kepimo miltelius, druską, ciberžolių miltelius. 

Į kiaušinių plakinį suberiame birius produktus, supilame kepintus špinatus, įtrupiname fetą.  

Įkaitiname vaflinę. Dedame po šaukštą paruoštos tešlos ir kepame, kol vafliai gražiai apskrus ir iškeps.  

Valgome su kuo labiausiai mėgstame. 

Puikiai tinka su graikišku jogurtu, lašiša ir ikrais, o galbūt jūsų favoritas bus su pomidorais ir vytintu kumpeliu.  

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą