Varškės omletas pusryčiams: nesigailėsite išbandę šį puikų receptą
Reikės:
2 kiaušinių
2 šaukštų miltų
100 ml pieno
1 šaukšto varškės
1 šaukštelio cukraus
1 šaukšto razinų
1 šaukšto lydyto sviesto
žiupsnelio druskos
miltelinio cukraus, uogų papuošimui
Kaip gaminti
Razinas pamirkykite vandenyje mažiausiai 15 minučių.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų su druska.
Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, pieną, miltus, varškę ir cukrų. Į masę labai atsargiai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus.
Razinas nusausinkite. Jei dėsite dideles razinas, jas susmulkinkite.
Įkaitinkite keptuvę (24 cm skersmens), išlydykite sviestą. Supilkite paruoštą masę į keptuvę, suberkite razinas.
Kepkite omletą ant mažos kaitros, kol įgaus gražią auksinę spalvą, tada su mentele atsargiai apverskite.
Omletą mentele suplėšykite į mažus nelygius gabalėlius ir gerai apkepinkite.
Iškeptą varškės omletą apibarstykite cukraus pudra, papuoškite uogomis.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra