Atskleidė tobulo obuolių pyrago receptą: nepaprastai drėgnas, lengvas ir svaiginančiai skanus
Gaminimo laikas: 25 min. ruošti ir 50 min. kepti
Reikės:
1 kg šviežių obuolių, 3 kiaušinių, 85 g cukraus, 30 g sviesto, 140 ml pieno, 2 šaukštelių vanilės ekstrakto, 110 g miltų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, žiupsnelio druskos.
Obuolių pyrago gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Obuolius nulupkite, išpjaukite šerdį ir supjaustykite 1,5–2 mm storio griežinėliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinius. Lengvai išmaišykite – tik tiek, kad miltų nesimatytų. Supilkite pieną, tirpintą sviestą, vanilę ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Į tešlą sudėkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, kad jie pasidengtų tešla. Sudėkite obuolius į kepimo formą, tešlos likučius užpilkite ant viršaus. Kepkite apie 50 minučių – ar iškepė, patikrinkite su dantų krapštuku. Įsmeigtas į pyragą jis išsitraukti turėtų švarus. Leiskite atvėsti, tuomet padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad pyragas sutvirtėtų. Patiekti galite aplaistę karamele, pabarstę cukraus pudra, migdolų drožlėmis. Skanaus!
lrytas.lt informacija


Komentarai
Komentarų nėra