Moliūginiai varškėtukai tiks tiek pusryčiams, tiek vakarienei

Moliūginiai varškėtukai 

Reikės: 

200 g moliūgų tyrės 

200 g varškės 

1 v. š. linų sėmenų (vietoj kiaušinio) 

druskos, pipirų, kitų prieskonių 

Kaip gaminti 

Moliūgą supjaustykite gabaliukais ir virkite, kol suminkštės. Tada šakute sutrinkite iki vientisos masės (jeigu daug vandens, galima nusunkti per marlę). Įdėkite varškę, prieskonius, linų sėmenis. 

Norint pakeisti vieną kiaušinį, prireiks vieno valgomojo šaukšto linų sėmenų, sumaišytų su 3 valgomaisiais šaukštais vandens. Viską gerai išmaišykite. Tada berkite miltus priklausomai nuo to, kiek skysčių liko nuo moliūgo. 

Kai tešla paruošta, galima kepti varškėtukus. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą