Moliūginiai varškėtukai tiks tiek pusryčiams, tiek vakarienei
Moliūginiai varškėtukai
Reikės:
200 g moliūgų tyrės
200 g varškės
1 v. š. linų sėmenų (vietoj kiaušinio)
druskos, pipirų, kitų prieskonių
Kaip gaminti
Moliūgą supjaustykite gabaliukais ir virkite, kol suminkštės. Tada šakute sutrinkite iki vientisos masės (jeigu daug vandens, galima nusunkti per marlę). Įdėkite varškę, prieskonius, linų sėmenis.
Norint pakeisti vieną kiaušinį, prireiks vieno valgomojo šaukšto linų sėmenų, sumaišytų su 3 valgomaisiais šaukštais vandens. Viską gerai išmaišykite. Tada berkite miltus priklausomai nuo to, kiek skysčių liko nuo moliūgo.
Kai tešla paruošta, galima kepti varškėtukus.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra