Aguoninės bandelės su šokoladu: receptas, kurį norisi iškart išbandyti
Aguonos, aguonos... Turbūt drąsiai galiu sakyti, kad metas iki Kalėdų ir bus tas laikas, kai jų atsivalgysime metams į priekį.
O dar kai receptas primena vaikystę ir mokyklines „bulkutes“, tai taip ir norisi imti ir tuoj pat jį išbandyti.
Aguoninės bandelės
Tešlai reikės:
380 g miltų
10 g sausų mielių
100 ml šilto vandens
100 g cukraus
100 g sviesto
2 nedidelių kiaušinių
žiupsnelio druskos
trynio bandelėms aptepti
uogienės (labai tinka abrikosų, moliūgų)
Įdarui reikės:
2 stiklinių aguonų
4–5 v. š. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1 kiaušinio baltymo
Glajui reikės:
200 g šokolado
100 ml grietinėlės
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite keletą valandų arba per naktį. Nupilkite vandenį ir keletą kartų permalkite. Aguonas sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir lengvai išplaktu baltymu.
Tešlai į dubenį supilkite persijotus miltus, suberkite sausas mieles, cukrų ir druską. Supilkite šiltą vandenį, lengvai išplaktą kiaušinį ir užminkykite tešlą. Tada supilkite lydytą sviestą ir vėl gerai suminkykite tešlą ir padėkite šiltai vienai valandai, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą lengvai perminkykite. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite dvi 5–6 mm storio ir 30 cm pločio juostas. Aptepkite nedideliu kiekiu uogienės ar džemo.
Sudėkite aguonų įdarą lygiomis dalimis ir atsargiai kiekvieną dalį suvyniokite į vyniotinį. Kiekvieną vyniotinį padalykite į 10 lygių dalių, aptepkite kiaušinio tryniu ir padėkite 15 minučių šiltai.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite bandeles apie 20–25 minučių. Atvėsusias bandeles apliekite šokoladiniu glajumi.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra