Minkštas ir purus pyragas su mandarinais dings nuo stalo nespėjęs ir ataušti
Lengvai paruošiamas minkštas ir purus pyragas su mandarinais pagal šį receptą namus iškvėpins nuostabiais aromatais, o nuo stalo dings net neatvėsęs.
Reikės:
4 mandarinų
250 g miltų
150 g cukraus
2 kiaušinių
200 ml riebios grietinėlės (35 proc.)
50 g sviesto
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
1 apelsino nutarkuotos žievelės
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Kiaušinius išplakite su cukrum iki pabals. Toliau plakdami supilkite grietinėlę.
Suberkite tarkuotą apelsino žievelę, vanilinį cukrų, persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, užmaišykite tešlą.
24 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite riebalais.
Supilkite tešlą, paviršiuje išdėliokite mandarinų skilteles be sėklyčių.
Sviestą supjaustykite gabaliukais ir išdėliokite pyrago paviršiuje.
Kepkite apie 40 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Patiekite vieną, apibarstytą milteliniu cukrumi, arba su ledais.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra