Mėsos kukuliai barbekiu padaže: tiks ir užkandžiui, ir pietums ar vakarienei
6 porcijoms reikės (matavimui naudojama 240 ml stiklinė):
250 g jautienos faršo
250 g kiaulienos faršo
0,5 stiklinės pilno grūdo avižinių dribsnių
0,25 stiklinės pieno
1 kiaušinio
1 mažo svogūno
2/3 arb. š. druskos
0,5 arb. š. česnakų miltelių
0,5 arb. š. džiovintų petražolių
1/3 arb. š. kuminų miltelių
1/3 arb. š. juodųjų pipirų
1/3 arb. š. aitriųjų paprikų miltelių
Padažui reikės:
1 stiklinės barbekiu padažo
3,5 valg. š. pomidorų padažo
3 valg. š. rudojo cukraus
0,25 stiklinės vandens
0,25 arb. š. česnakų miltelių
Kaip gaminti
Viename inde sumaišome avižinius dribsnius su pienu, atidedame į šalį.
Svogūną nulupame, labai smulkiai supjaustome.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Didesniame inde gerai išmaišome faršą su prieskoniais, kiaušiniu ir svogūnu. Tada sudedame avižinius dribsnius ir vėl išmaišome.
Orkaitės skardą išklojame kepimo popieriumi, jį patepame aliejumi.
Iš faršo formuojame nedidelius graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriaus.
Mėsos kukulius kepame įkaitintoje orkaitėje 20–22 minutes.
Kol kukuliai kepa, pasiruošiame barbekiu padažą. Į nedidelį puodą sudedame visus padažui skirtus ingredientus, išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas užverda. Paverdame minutę nuolat maišant.
Iškepusius kukulius išimame iš orkaitės skardos ir perkeliame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Užpilame barbekiu padažu, išmaišome ir kepame orkaitėje dar 15–20 minučių. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra