Salotos su krevetėmis ir avokadais: kai norisi ko nors lengvo ir gardaus
Salotos su krevetėmis, avokadu ir feta
2 porcijoms reikės:
šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui
150 g krevečių
1 skiltelės česnako druskos,pipirų
100 g mėgstamų salotų (tinklaraštininkė naudojo romaninę salotą, gražgarstes ir špinatus)
1 didelio gerai prinokusio avokado
šlakelio citrinos sulčių
100 g vyšninių pomidorų
1 raudonojo svogūno
50 g fetos
Padažui reikės:
3 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. agavų sirupo
1 v. š. grūdėtųjų garstyčių
1 v. š. citrinos sulčių
druskos, pipirų
Kaip gaminti
Ruošiame krevetes: keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame krevetes ir kepiname kelias minutes. Įtarkuojame česnaką, beriame druskos, pipirų ir kepiname dar minutę.
Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
Ruošiame salotas: į lėkštes dėliojame nuplautas ir gerai nusausintas salotas, avokado juosteles, kurias apšlakstome citrinos sultimis, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, juostelėmis smulkintą svogūną, keptas krevetes.
Ant salotų užtrupiname fetos sūrio ir apšlakstome paruoštu padažu. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra