Salotos su krevetėmis ir avokadais: kai norisi ko nors lengvo ir gardaus

Salotos su krevetėmis, avokadu ir feta

2 porcijoms reikės:

šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui

150 g krevečių

1 skiltelės česnako druskos,pipirų

100 g mėgstamų salotų (tinklaraštininkė naudojo romaninę salotą, gražgarstes ir špinatus)

1 didelio gerai prinokusio avokado

šlakelio citrinos sulčių

100 g vyšninių pomidorų

1 raudonojo svogūno

50 g fetos


Padažui reikės:

3 v. š. alyvuogių aliejaus

1 v. š. agavų sirupo 

1 v. š. grūdėtųjų garstyčių

1 v. š. citrinos sulčių

druskos, pipirų

Kaip gaminti 

Ruošiame krevetes: keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame krevetes ir kepiname kelias minutes. Įtarkuojame česnaką, beriame druskos, pipirų ir kepiname dar minutę. 

Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus. 

Ruošiame salotas: į lėkštes dėliojame nuplautas ir gerai nusausintas salotas, avokado juosteles, kurias apšlakstome citrinos sultimis, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, juostelėmis smulkintą svogūną, keptas krevetes. 

Ant salotų užtrupiname fetos sūrio ir apšlakstome paruoštu padažu. Skanaus!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą