Įdarytos paprikos: vienas netikėtas ingredientas ir patiekalas suskamba naujomis skonio natomis
Kartais užtenka pakeisti vos vieną produktą ir patiekalas suskamba naujomis skonio natomis.
Man ir šeimai labai patiko ir dabar ko gero taip gaminsiu visada. Išbandykit jei mėgstate paprastus patiekalus.
Įdarytos paprikos
Reikės:
600 g kalakutienos faršo
1 kiaušinis
1 nedidelis svogūnas
4 šaukštai nevirtų ryžių
1/4 šviežio kopūsto
nedidelis pundelis petražolių (nebūtinai)
pagal skonį druskos
pagal skonį česnakinių
pipirų 6–7
paprikos
1 vištienos sultinio kubelis
3 šaukštai pomidorų padažo
3 šaukštai grietinės
Paprikų viršūnėles nupjauname ir išvalome vidų. Į faršą dedame smulkintą svogūną (aš visada tarkuoju), ryžius, tarkuotą kopūstą, mušame kiaušinį, beriame druską ir pipirus. Gerai išmaišome. Sudedame smulkintas petražoles ir vėl gerai išmaišome. Šiuo įdaru pripildome paprikas, uždedame viršūnėles paprikų ir sudedame į puodą. Pilame vandens iki 3/4 paprikų ir sutrupiname sultinio kubelį. Ant vidutinės kaitros troškiname 30 min. Kai paprikos taps minkštos ir įdaras bus pilnai paruoštas, dedame pomidorų padažą ir grietinę. Išmaišome ir dar 10 min patroškiname. Valgome su virtomis bulvėmis.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra