Seilė varva vos pažiūrėjus: K. Krivickas siūlo kepsninėje išsikepti sūriu įdarytus sumuštinius

Vaikščiodamas po maisto prekių parduotuvę pagalvojau, kad jau senokai buvau ką nors suvyniojęs. Akis užkliuvo už ilgo prancūziško batono. Mintyse įpjoviau jį išilgai, prikimšau tarkuoto sūrio... Ne, geriau dviejų rūšių sūrio ir būtinai svogūnų! Žalių gal nelabai... Truputį apkepiname, taip! 

Batonas ore susivyniojo į šoninės juosteles ir vaizduotė jau piešė, kaip kuriu kepsninę, o smegenys automatiškai skaičiavo galimas temperatūras ir laiką. Staiga pagavau save stovintį viduryje parduotuvės, užtvėrusį praėjimą ir su kupinu meilės žvilgsniu žiūrintį į tą šviežiai iškeptą ilgą prancūzišką batoną. Nežinau, ką pagalvojo žmonės, trumpas „atsiprašau“, batonai ir kiti produktai rankose, o aš vis dar paskendęs mintyse jau prie vairo pakeliui namo. 

Sūrio sumuštinis, suvyniotas į šoninę (angl. „Bacon Dog“) 

Reikės

3 plonų prancūziškų sumuštinių batonų 350 g dviejų rūšių tarkuoto čederio apie 700 g šoninės juostelių 2 smulkiai supjaustytų, apkepintų ir atvėsintų svogūnų 

Paruošimas: 

Pjauname batoną išilgai, suspaudžiame pirštais minkštimą. Tarkuotą sūrį sumaišome su atvėsintais kepintais svogūnais. Kemšame į batono vidų, viską suvyniojame į šoninės juosteles ir dedame į kepsninę pjūviu į viršų. Kepame netiesioginėje kaitroje 120–150 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Pradedame nuo 120 laipsnių su pora rūkymo kaladėlių, po 20 min. temperatūrą padidiname iki 150 laipsnių. Visas kepimo laikas – 40–50 min. Patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis. Skanaus! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą