Saldus atokvėpis: ryžių pudingas su sveikatai naudingais ingredientais
Jums reikės:
1 vnt. salotų gūžės; 1 pakelio gražgarsčių lapų; 2 skiltelių česnako; 1 vnt. svogūno; pusės pakuotės fetos sūrio; 1 pakuotės viščiukų šlaunelių mėsos; 1 vnt. citrinos; 1 vnt. granato; 1 skardinės avinžirnių; 2 v. š. medaus; alyvuogių aliejaus; druskos ir pipirų (pagal skonį).
Gaminimas.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Atidarykite avinžirnių skardinę, nupilkite skystį, avinžirnius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į dubenį. Ant avinžirnių užpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Avinžirnius tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į orkaitę 25 minutėms. Vidury kepimo juos pamaišykite. Toliau gaminkite vištieną. Į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite. Pakepinkite smulkintą česnaką ir pjaustytą svogūną, kol daržovės suminkštės. Tada į puodą sudėkite vištieną ir pakepinkite apie 10 minučių. Kai mėsa apkeps, supilkite 1,5 l virdulyje užvirinto vandens ir įmeskite sultinio kubelį. Viską pavirkite 30 min. Vištieną išimkite iš puodo ir dviem šakutėmis suplėšykite dubenyje. Vandenį, kuriame virė vištiena, perkoškite, sultinį atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą. Kitą dieną iš jo galėsite išsivirti sriubos. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną, viską kepinkite apie 10 minučių – tol, kol gražiai apskrus. Salotų padažą paruoškite dubenėlyje sumaišydami citrinos sultis, porą šaukštų medaus ir porą šaukštų aliejaus. Viską išsukite iki vientisos masės. Į lėkštę priplėšykite salotų lapų, pridėkite gražgarsčių, plėšytos vištienos gabalėlių, avinžirnių traškučių, gliaudytų granatų sėklų ir patrupinkite fetos. Šalia salotų patiekite padažo, kurio pasiruošėte. Salotas pagardinkite druska bei pipirais. Skanaus!
Saldžiam atokvėpiui – ryžių pudingas su granatų sėklomis
Jam pagaminti reikės:
1 l pieno; 120 g ryžių; pusės granato; 2–3 v. š. cukraus; cinamono; kardamono.
Gaminimas.
Užvirinkite pieną, sudėkite prieskonius ir tada ryžius. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kelioms valandoms. Ant labai mažos ugnies virkite ryžius ir nuolat maišykite, kol nebeliks skysčio ir ryžiai išmirks, įdėkite cukraus. Ryžių pudingą sudėkite į indelius ir palaukite, kol atvės, apibarstykite granatų sėklomis. Skanaus!
Pyragų dienai – granatų ir obuolių duetas
Lapkričio 6 d. minint Pyragų dieną galite palepinti save ir artimuosius gardžiu obuolių ir granatų pyragu.
Pyrago tešlai reikės:
350 g sviesto; 450 g miltų; 10 v. š. vandens; 2 a. š. cukraus; žiupsnelio druskos; 1 vnt. kiaušinio.
Įdarui:
4 vnt. obuolių; pusės granato; 2 v. š. cukraus; 1 a. š. cinamono; ¼ a. š. druskos; ¼ puodelio miltų; 2 v. š. citrinos sulčių.
Gaminimas.
Pagaminkite tešlą pyragui. Persijokite miltus į dubenį, berkite cukrų, druską ir viską išmaišykite. Atšaldytą sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais, dėkite į miltus ir maigykite rankomis, kol sviestas su miltais susimaišys ir gausis trapios tešlos gumulėliai. Į mišinį įpilkite iki 10 šaukštų šalto vandens ir minkykite tešlą. Ją išminkius padalinkite į dvi dalis. Viena dalis, kurią reikės naudoti viršutinės pyrago dalies juostelėms, turi būti šiek tiek mažesnė. Iš tešlos gabaliukų padarykite rutulius, suplokite, atskirai suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Šaldytuve tešlą laikykite 40–60 min. Paruoškite pyrago įdarą. Nuskuskite obuolių žievelę, supjaustykite juos gabalėliais, išlukštenkite granato sėklas. Sumaišykite obuolius ir granato sėklas su cukrumi, prieskoniais ir likusiais ingredientais. Iš didesnio tešlos gabalo iškočiokite rutulį. Tešla padenkite kepimo formą, kraštus apipjaustykite. Mažesnį tešlos gabalą taip pat iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Sudėkite paruoštą įdarą, o viršų skersai ir išilgai apdenkite tešlos juostelėmis. Kraštus apipjaustykite, padailinkite pirštais, o pyrago viršų aptepkite trynio ir vandens plakiniu. Pyragą dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–45 min. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra