Santuokų registravimas karantino metu nėra draudžiamas

Vadovaujantis LR Vyriausybės nutarimu  santuokų registravimo paslaugos teikimas karantino metu nėra draudžiamas. Būtinosios paslaugos, įskaitant civilinės būklės aktų registravimą, toliau teikiamos. 

Atsižvelgiant į esamą situaciją, būsimieji sutuoktiniai gali nukelti karantino metu suplanuotos santuokos registravimo ceremoniją į vėlesnę datą, apie tai informuojant Civilinės metrikacijos skyrių ir suderinant kitą santuokos registravimo datą

Jeigu būsimieji sutuoktiniai nusprendžia santuokos registravimo datos nekeisti, santuokos registravimo ceremonija Civilinės metrikacijos skyriuje organizuojama laikantis šių Teisingumo ministerijos rekomendacijų:

Santuokos registravimo paslaugos teikimo trukmė ne ilgesnė kaip 15 min. Ceremonijos metu privalomai pagarsinama oficialioji teisinė dalis;

Ribojamas dalyvaujančiųjų santuokos registravimo ceremonijoje asmenų skaičius iki 5 asmenų, (neskaičiuojant civilinės metrikacijos įstaigos darbuotojų), privalomai dalyvauja jaunavedžiai ir du liudytojai, pagal poreikį – ir vertėjas ar fotografas.

Tais atvejais, kai būsimieji sutuoktiniai gyvena civilinės metrikacijos įstaigos aptarnaujamoje savivaldybėje, o liudytojai kitoje savivaldybėje, civilinės metrikacijos įstaiga gali šiems asmenims išduoti pažymą, patvirtinančią santuokos registravimo datą, laiką ir vietą. Atkreipiame dėmesį, kad net turint tokią pažymą, punkte budintys pareigūnai turi teisę nuspręsti, jog išvažiavimas iš savo savivaldybės į kitą savivaldybę nėra būtinas;

Organizuojant santuokos registravimo paslaugos teikimą, privaloma laikytis Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų dėl veido kaukių dėvėjimo, rankų higienos ir kitų rekomendacijų, skelbiamų www.sam.lrv.lt arba www.koronastop.lt puslapyje.

Karantino metu prašymus įregistruoti santuoką kviečiame pateikti elektroniniu paštu cms@alytus.lt arba per metrikacijos paslaugų informacinę sistemą MEPIS. 

Prašymas įregistruoti santuoką 

Atkreipiame dėmesį, kad karantino metu teikiamos visos civilinės metrikacijos paslaugos, prašymus kviečiame pateikti per metrikacijos paslaugų informacinę sistemą MEPIS, prisijungus su elektronine bankininkyste. Informacija teikiama tel. (8 315) 55 119, (8 315) 55 111 arba el. paštu cms@alytus.lt.

Civilinės metrikacijos skyriaus infomacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą