Alytaus šiais metais tapo Judriausia savivaldybe

Penktadienį Aplinkos ministerijoje Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis atsiėmė apdovanojimus, Alytui skirtus kaip judriausiai savivaldybei Lietuvoje. 

„Aplinkos ministerija vis labiau nori paskatinti gyventojus judėti kitaip, nes geriau judantys žmonės ilgiau gyvena, yra laimingesni, sportiškesni. Rugsėjo viduryje organizuotame judumo savaitės iššūkyje galime pasidžiaugti rezultatais, kad vardan judumo atsirado ir sportinė konkurencija. Dėkojame, visiems kurie juda darniai“,- sveikindamas aktyviausius akcijos dalyvius kalbėjo LR aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Akcijoje dalyvavo per 50 savivaldybių. Judriausia mokymo įstaiga šiemet tapo Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazija, ikimokyklinio ugdymo įstaiga – Gargždų lopšelis-darželis „Gintarėlis“, valstybės institucija – Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras, o įmonė judriausia įmonė – UAB „SDG“.

„Labai džiaugiamės ir dėkojame, kad esame pastebėti ir įvertinti, turime minčių vystyti infrastruktūrą mieste ir toliau, kad žmonės daugiau judėtų, mažiau sėdėtų namuose ir transporto priemonėse“, - atsiimdamas apdovanojimą sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Rugsėjo mėnesį organizuotoje judriausioje savaitėje alytiškiai galėjo dalyvauti 3 ekskursijose-žygiuose, kurių metu vaikščiodami pėsčiomis, geriau pažino gimtąjį miestą. Ekskursijos „Po trimis Alytaus tiltais“ metu keliauta Panemunės pėsčiųjų ir dviračių taku, susipažinta su trijų Alytaus tiltų istorija. Dviračių žygio „Dviem ratais paskui traukinį“ maršrutas driekėsi senojo geležinkelio Alytus-Varėna pylimu, aplankyti išlikę tilteliai ir tuneliai. Finalinę akcijos dieną gyventojai buvo kviečiami į lobio paieškas. Ekskursijos metu susipažinta su Alytaus piliakalniu ir greta jo esančiomis teritorijomis. 

Judumo akcijos nugalėtojams įteiktos Aplinkos ministro Simono Gentvilo padėkos ir Valstybinių miškų urėdijos dovanoti ąžuoliukai ir specialios lentelės.

Pirmadienį judriausiai savivaldybei skirtas ąžuoliukas pasodintas šalia prekybos centro „Jotvingis“ esančio Sveikatingumo tako skverelyje. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą