Balsavimo rezultatai: vieni iš politinio žemėlapio išnyko, kiti telkia jėgas antram turui

 

Jau aiškūs savivaldybių tarybų ir merų balsavimo rezultatai. Dzūkijos sostinėje į lyderių pozicijas dėl mero posto išsiveržė visuomeninio rinkimų komiteto "Už Alytų" kandidatas Gediminas Daukšys, surinkęs 19.89 proc. rinkėjų balsų, ir Lietuvos socialdemokratų kandidatas Nerijus Cesiulis, surinkęs 19.85 procento rinkėjų balsų. Jie susirungs antrajame mero rinkimų ture.
Iš 27 Alytaus miesto savivaldybės tarybos mandatų rezultatai pasiskirstė taip:
Visuomeninis rinkimų komitetas "Už Alytų" – 5 mandatai
Lietuvos socialdemokratai – 5 mandatai
Tėvynės sąjunga Lietuvos krikščionys demokratai – 4 mandatai
Visuomeninis rinkimų komitetas "Alytaus piliečiai" – 3 mandatai
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 3 mandatai
Visuomeninis rinkimų komitetas "Žinau ir galiu – Česlovas Daugėla" – 3 mandatai
Lietuvos centro partija – 2 mandatai
Lietuvos liberalų sąjūdis – 1 mandatas
Alytaus rajono savivaldybėje antrajame ture dėl mero posto susitiks Tėvynės sąjungos Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas Algirdas Vrubliauskas, surinkęs 44.60 proc. rinkėjų balsų ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Aurimas Truncė, surinkęs 27.26 proc. rinkėjų balsų.
Iš 25 Alytaus rajono savivaldybės mandatų rezultatai pasiskirstė taip:
Tėvynės sąjunga Lietuvos krikščionys demokratai – 13 mandatų
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 8 mandatai
Lietuvos socialdemokratų partija – 2 mandatai
Darbo partija – 1 mandatas
Lazdijų rajono savivaldybėje antrajame mero rinkimų ture susirungs visuomeninio rinkimų komiteto "A. Margelio komanda "Pirmyn" ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė Ausma Miškinienė.
Druskininkų savivaldybėje meru išrinktas visuomeninio rinkimų komiteto "Už Druskininkus su Ričardu Malinausku" kandidatas Ričardas Malinauskas. Minėtam komitetui iš 24 mandatų rinkėjų valia teko net 17.
Varėnos rajone bus reikalingas pakartotinis balsavimas dėl mero pozicijos. Jame dalyvaus visuomeninio rinkimų komiteto "Algio Kašėtos sąrašo "Drauge su Jumis" kandidatas Algis Kašėta ir Lietuvos centro partijos kandidatas Vidas Mikalauskas

 

Komentarai

  • Alytiskis
    prieš 40 minučių
    Pagaliau Alytus atsiribojo nuo "viska zinanciu ir galinciu". Antrame ture turetume mero pareigas patiketi N. Cesiuliui. Jam tai butu isreikstas pasitikejimas bei begaline atsakomybe,ko N.Cesiulis neturetu pamirsti ir butu nepakantus korupcijai ir kitoms blogybems. T.Pacesos komanda turedama toki "rupora"kaip Dzukijos TV privaletu dirbti pozicijoje su Mero komanda ir darnoje su visa taryba -nepolitikuodami dirbtu Alytaus miesto labui.

Parašykite komentarą