Už sugadintus Alytaus rajono kelius reikės atsakyti

Alytaus rajono savivaldybė kovoja su piktavaliais, kurie sugadinę kelius, jų neatstato į pirminę būklę. Besitęsianti problema ir dėl sunkiasvorės miško kirtimo technikos bei ūkininkų ar kitų asmenų sugadintų kelių sprendžiama – pažeidėjai baudžiami.

Rudenį ar pavasarį esant drėgniems, lietingiems orams bei nešaltoms žiemoms, miško ir vietinės reikšmės keliai dažnai tampa sunkiai pravažiuojami arba visai neįveikiami, o svarbiausia, kad, reikalui esant, gyventojus gali būti sunku pasiekti medikams ar policijos pareigūnams.

Alytaus rajono savivaldybė sulaukia gyventojų skundų dėl minėtų problemų ir imasi atitinkamų priemonių. „Mūsų tikslas – apginti viešąjį interesą, o pažeidėjus privesti atsakyti už neteisėtus jų veiksmus“, – sakė savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė.

Administracine tvarka už eismo saugumo reikalavimų automobilių keliuose pažeidimą nubaustas Alytaus rajono gyventojas, pasirinkęs savotišką protesto formą ir užpylęs pravažiavimo kelią žvyro bei grunto krūvomis.

Alytaus rajono savivaldybės administracijai nustačius, kad įrengtos kliūtys yra neteisėtos, gyventojui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, o išnagrinėjus bylą, priimtas nutarimas dėl administracinio nusižengimo. Pažeidėjui už kliūčių eismui keliuose sudarymą bei kelio dangos užteršimą skirta 300 eurų bauda ir dar papildomai jis atlygino savivaldybės turtinę žalą – 139,39 eurus už ekskavatoriaus nuomos paslaugas. Už jas Alytaus rajono savivaldybės administracija turėjo sumokėti nedelsiant, norint pašalinti kliūtis nuo kelio ir atkurti transporto priemonių eismą.

Šiuo metu pažeidėjas 300 eurų baudą ir 139,39 eurų žalą yra sumokėjęs.

Kad vietinės reikšmės keliai, priklausantys rajono savivaldybei, būtų pravažiuojami, o juos gadinantys atsakytų, savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė yra išleidusi įsakymą „Dėl laikotarpio, kurio metu ypatingai didelė kelių sugadinimo tikimybė nustatymo“. Jame numatyta, kad krovinio siuntėjas apie medienos vežimą rajono keliais ir sandėliuojamą medieną turi informuoti seniūnijų seniūnus. Už apvalios medienos vežimo taisyklių nesilaikymą numatyta bauda nuo 60 iki 300 eurų, o sugadinus kelią – nuo 300 iki 560 eurų.

 

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą