Pro mero akis neprasprūdo defektai ir klaidos

Simne baigiamas tvarkyti Pavasario g. kvartalas, poilsiautojus pasitiks atsinaujinęs paplūdimys. Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas apžiūrėjo vykdomus  komunalinius darbus Simno mieste.

Pavasario g. darbai – į pabaigą

Šiuo metu Simno Pavasario gatvės kvartalo tvarkymo darbai, prasidėję praėjusių metų rudenį, eina į pabaigą.

Kvartalas keičiasi, gražėja. Be jau renovuotų daugiabučių, baigiamos remontuoti kvartalo gatvės, įrengti ir atnaujinti šaligatviai, automobilių stovėjimo, poilsio aikštelės, atnaujintas apšvietimas. Senos vandens tiekimo ir buitinių nuotekų šalinimo sistemos pakeistos naujomis, teritorijos vakarinėje dalyje įrengta nauja kelio asfaltbetonio danga, šalia - automobilių aikštelė.

Šiuo metu Pavasario gatvės kvartale vyksta aplinkos tvarkymo darbai: vežamas juodžemis gėlynams įrengti, teritorija bus asfaltuojama, vėliau bus pastatyti suoliukai ir kiti mažosios architektūros elementai. Savivaldybės Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Latvys pažymėjo, kad dėl aplinkos tvarkymo darbų kokybės yra pretenzijų rangovui, todėl bus kreiptasi dėl defektų pašalinimo.

Screenshot 65

Giluičio paplūdimys – atsinaujins

Netoli Simno esantis Giluičio ežero paplūdimys mėgstamas ne tik simniškių, bet ir atvykstančių poilsiautojų. Paplūdimio infrastruktūra kasmet atnaujinama.  Prieš kelis metus pastatyti lauko treniruokliai, praėjusiais metais atnaujintas tiltas, suoliukai, persirengimo kabinos. Šiais metais bus atnaujintos pavėsinės, paplūdimio takų danga. Automobiliais prie pat ežero nebus galima privažiuoti, juos poilsiautojai galės palikti asfaltuotoje aikštelėje. 

Poilsiautojų patogumui nuo Simno miesto į paplūdimį nutiestas dviračių ir pėsčiųjų takas, pastatyti suoliukai. Taką dar šiais metais planuojama apšviesti.

Simno gimnazijos stadione teks taisyti klaidas  

Atnaujintas Simno gimnazijos stadionas, tačiau kai kurie atnaujinimo darbai padaryti nekokybiškai. Trūkumus turės ištaisyti rangovas. Taip pat rangovas turės pakartotinai sutvarkyti  privažiavimą prie gimnazijos, nes nepadarytas tinkamas vandens nubėgimas.

Meras apsilankė ir sodų bendrijoje „Giluitis“, apžiūrėjo planuojamą asfaltuoti vieną pagrindinių – Sodininkų gatvę.

Savivaldybės vadovas su Simno parapijos klebonu Raimundu Žukausku aptarė bažnyčios remonto darbus, bendravo su simniškiais.

Komunalinius darbus Simne kartu su meru apžiūrėjo administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas A. Latvys, SĮ „Simno komunalininkas“ direktorius Juozas Kalėda ir Simno seniūnas Vladas Čeponis.

Screenshot 66

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą