Alytaus rajone lankėsi kariuomenės vadas ir krašto apsaugos viceministras

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ir mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė priėmė su darbo vizitu Alytuje apsilankiusį Lietuvos kariuomenės vadą generolą leitenantą Valdemarą Rupšį ir Krašto apsaugos viceministrą Vilių Semešką.

Gen. ltn. V. Rupšys susitikime su savivaldybės vadovais papasakojo, kad šiuo metu Lietuvoje kariuomenė kartu su kitais Lietuvoje dislokuotais sąjungininkais, stiprindami kolektyvinę gynybą, aktyviai dalyvauja mokymuose ir pratybose. Kintant situacijai ir grėsmių pobūdžiui, turi prisitaikyti ir kariuomenė. Siekiant tinkamai treniruotis ir pasiekti mokymų tikslų, neužtenka vien karinių teritorijų ar poligonų. Todėl gyventojai vis dažniau mato karius ar karinę techniką gyvenvietėse. Žinoma, tam labai svarbus suderinimas tiek su kitomis institucijomis, tiek su vietos bendruomenėmis ir gyventojais.

KAM viceministras V. Semeška patvirtino, kad tokie mokymai yra labai svarbūs dabartiniame kontekste, kada šalia NATO valstybių sienų Rusija vykdo plataus masto karinių pajėgų telkimą ir galimi įvairūs provokaciniai, netyčiniai ar tyčiniai konflikto scenarijai.

Kariuomenės vadas dėkojo rajono vadovams už priėmimą ir produktyvų pokalbį, pabrėždamas, kad tokie susitikimai būtini. Taip pat, naudodamasis proga, pasidžiaugė Alytaus savivaldybės ir Alytuje dislokuotų karinių vienetų bendradarbiavimu tiek derinant mokymus ar pratybas, tiek organizuojant bendrus renginius.

Kariuomenės vadas – aukščiausiasis Lietuvos valstybės karinis pareigūnas. Svarbiausias jo uždavinys taikos metu – tinkamai rengti kariuomenę ginkluotai valstybės gynybai, užtikrinant jos sąveiką su kitų NATO valstybių ginkluotosiomis pajėgomis ir dalyvavimą tarptautinėse operacijose.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą