Tarp „Paveldo DNR“ nominantų – ir Kurnėnų mokykla

Valstybinės kultūros paveldo komisijos organizuojami apdovanojimai „Paveldo DNR“ sulaukė daugybės nominantų iš visos Lietuvos. Kandidatus trims kategorijoms – labiausiai kultūros paveldo srityje pasižymėjusiems žmonėms, geriausiai tvarkomiems objektams ir sėkmingiausioms iniciatyvoms – teikė Lietuvos savivaldybės ir gyventojai. 

Iš viso „Paveldo DNR“ gavo net 102 paraiškas, o iš jų vertinimo komisija toliau svarstė 11 paveldo objektų, 11 asmenybių ir 16 iniciatyvų bei darbų. Po intensyvių diskusijų vertintojai kiekvienoje kategorijoje atrinko po 3 nominantus:

Asmenybių apdovanojimams atrinkti Art deco ir Amsterdamo mokyklos muziejaus įkūrėjai Karolis Banys ir Petras Gaidamavičius (Kaunas), restauruotų vilų Loabell ir Maria savininkas Dominykas Chlebinskas (Neringos sav.) ir Pumpėnų malūno savininkai Arminas ir Martynas Vareikos (Pasvalio raj.).

Objektų apdovanojimams atrinkti J. ir A. Iljinų namas Kaune, Medinės miesto architektūros muziejus Vilniuje ir Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokykla Alytaus rajone.

Iniciatyvų ir darbų apdovanojimams atrinkti Inovatorių slėnis kartu su Arūnu Survila (Zarasų raj.), Raubonių malūnas-karšyka-verpykla kartu su Vaidotu Gikiu (Pasvalio raj.) ir aušrininko Martyno Jankaus sodyba (Pagėgių sav.).

Laureatai bus paskelbti ir padėkos įteiktos „Paveldo DNR“ apdovanojimų ceremonijoje rugsėjo mėnesį, kuri vyks projekto globėjo – Lietuvos Respublikos Prezidento – rūmuose.

 

Vyriausybinės kultūros paveldo komisijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą