Alytaus rajone apsilankė naujas Vyriausybės atstovas

Alytaus rajono savivaldybės meras priėmė naują Vyriausybės atstovą Vilniaus ir Alytaus apskrityse Julių Arlauską ir iki jo dirbusią atstovę Alytaus apskrityje Oną Balevičiūtę. Vyriausybės atstovo vizitas savivaldybėje buvo pažintinis, tačiau susitikime su meru aptartas ir institucijų bendradarbiavimas.

Nauja Vyriausybės atstovų įstaiga savo veiklą pradėjo 2019 m. liepos 2 d. Ji buvo įsteigta reorganizavus dešimt Vyriausybės atstovų tarnybų, veikusių kiekvienoje apskrityje, sujungiant jas į vieną įstaigą.

Vietoje dešimties Vyriausybės atstovų savivaldybių administracinę priežiūrą vykdys penki Vyriausybės atstovai – po vieną Vilniaus ir Alytaus, Kauno ir Marijampolės, Panevėžio ir Utenos, Klaipėdos ir Tauragės bei Šiaulių ir Telšių apskrityse.

Pagrindinė Vyriausybės atstovo funkcija – prižiūrėti, ar savivaldybės laikosi Konstitucijos, įstatymų ir ar vykdo Vyriausybės sprendimus.

Naujai paskirti Vyriausybės atstovai pareigas galės eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės. Iki šiol kadencijų skaičius nebuvo ribojamas.

Nuo 2015 m. spalio Vyriausybės atstove Alytaus apskrityje pareigas ėjo O. Balevičiūtė. Reorganizavus tarnybas, dabar ji eina vyresniosios patarėjos pareigas.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą