Butrimonių gimnazijoje sportui neabejingi ir pedagogai

Jeigu nenorite sustabarėti savo darbo kėdėje, privalote kas valandą daryti pertrauką ir bent kelias minutes pajudėti. Kiek iš mūsų taip daro? Retas. Tačiau pasistengti vertėtų dėl savęs. Juk paliegę, nuolat sergantys darbe nebūsite reikalingi, tiesa? O dar liaudies išmintis sako, kad ir paminklo niekas nepastatys. Svarbiausia ‒ mylėti save. Jeigu bent minutę skirsite sau, atlikdami tam tikrus pratimus, jūsų kūnas jums tikrai atsidėkos.

Žinodama šias tiesas, Butrimonių gimnazijos bendruomenė aktyviai dalyvauja sveikatą stiprinančių mokyklų projekte, kurio tikslas ‒ stiprinti bendruomenės narių sveikatą, gilinti sveikatos žinias ir įgūdžius, bendromis mokytojų, medikų, šeimos ir visuomenės pastangomis kurti integruotą, viską apimančią sveikatos stiprinimo ir ugdymo sistemą. Mokytojai ir visi Butrimonių gimnazijos bendruomenės nariai ištisus metus kviečiami į vykstančias futbolo, tinklinio, krepšinio, kalanetikos, bendro fizinio pasiruošimo treniruotes, šokio užsiėmimus.

Viena iš šio projekto veiklų ‒ sportinis rytmetys Butrimonių gimnazijos pedagogams Naujųjų metų išvakarėse. Kurti besitęsiančią šventišką nuotaiką gimnazijos sporto salėje padėjo į svečius atvykęs Kalėdų Senelis (mokyt. Arūnas Simonaitis), o jo pagalbininkė Snieguolė (mokyt. Sigita Ulonienė), pasirodo, ‒ tikra sportininkė, įtraukusi į nuotaikingą ir energingą mankštą „Flešmobas“, greitai visus išjudino. Šokis „Visi šoka, kaip kas moka“ privertė šypsotis, juoktis, striksėti net ir pavargusius ar persivalgiusius. Kaip ir dera sporte, po apšilimo vyko įvairios varžybos. Akies taiklumą ir rankos miklumą išbandėme Smiginyje, kojas miklinome Futboliuke, krepšinio įgūdžius tobulinome mesdami kamuolį iš įvairių padėčių, o Linksmasis tinklinis nepaliko abejingo nė vieno. Kol buvo sumuojami rezultatai, visi smagiai leidome laiką prie kavos puodelio. O kad nebūtų nuobodu, direktorius suorganizavo viktoriną „Ką žinai apie sportą Lietuvoje?“

Varžybų ir viktorinos nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais bei vertingais prizais, atminimo dovanėlėmis. Krepšinio ir Futboliuko rungtyse stipriausia tapo teatro būrelio vadovė Asta Daironienė, Smiginio varžybas laimėjo fizikos mokytoja Danutė Šmitienė, geriausiai į viktorinos klausimus atsakė lietuvių kalbos mokytoja Irena Šimanskienė.

Be šio projekto, Butrimonių gimnazijoje nuolat vyksta įvairios akcijos, šventės, varžybos, įgyvendinami projektai meno ir sporto srityse, susiję su saugia ir sveika aplinka. Gimnazija dalyvauja geriausiai tvarkomų mokyklų edukacinių erdvių apžiūroje-konkurse, kuriame jau tris kartus iš eilės tapo laureate. 2017 m. gegužės 31 d. įvyko trečioji respublikinė sporto ir meno šventė „Adamkiada“. Jau keletą metų vyksta prevencinis renginys „Mus vienija futbolas“, tradiciniu tapęs „Sportinis rytmetys“ – vienas iš mėgstamiausių šeimų susibūrimo renginių, o kur dar „SUPasi vasara“, „Penkios dienos atostogų šaly“, „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“, „Žalioji olimpiada“ ir kt.

Visų mokykloje vykdomų sveikatos stiprinimo programų, projektų, akcijų uždavinys ‒ plėtoti pasitikėjimą ir partnerystę, pagrindine vertybe laikant gerus mokyklos bendruomenės narių tarpusavio santykius, kurti fiziškai saugią ir sveiką ugdymo aplinką, o įgytą patirtį ir žinias skleisti ne tik gimnazijos bendruomenėje, bet ir už jos ribų.

 

Butrimonių gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą