Mokytojai ir kiti švietimo įstaigų darbuotojai galės atlikti tyrimą dėl koronaviruso

Mokytojai ir kiti švietimo įstaigų darbuotojai, jei to pageidaus, jau artimiausiomis dienomis galės išsitirti dėl koronaviruso (COVID-19) infekcijos. Jiems bus atliekami greitieji serologiniai testai, kurie parodo, ar žmogus buvo užsikrėtęs šiuo virusu. Gavus teigiamą rezultatą, darbuotojai turės išsitirti, ar šiuo metu neserga.

Operacijų vadovo sprendimu, kuris buvo pasirašytas rugpjūčio 27 d., savivaldybės įpareigotos organizuoti ir atlikti testavimą per dvi savaites. Skubėti išsitirti iki rugsėjo 1 d. nebūtina.

Operacijų vadovo sprendimą rasite ČIA.

Švietimo įstaigų darbuotojams niekur kreiptis arba registruotis nereikės – greitieji testai bus atliekami mokyklose arba kitose savivaldybių paskirtose patalpose. Jose bus privaloma laikytis vieno metro atstumo, dėvėti asmens apsaugos priemones. Tai reiškia, kad švietimo įstaigų darbuotojams nereikia skambinti registruotis telefonu 1808, nes specialistai patys atvyks į mokyklas ir kitas švietimo įstaigas.

Minėtas tyrimas atliekamas imant kraujo iš piršto ir užlašinant jo ant testo, o rezultatas pasirodo po 15 minučių. Teigiamas rezultatas reiškia, kad koronaviruso infekcija buvo patekusį į žmogaus organizmą. 

Gavus teigiamą rezultatą, tiriamieji turės atlikti PGR tyrimą, kuris parodo, aš žmogus šiuo metu yra infekuotas. Tokie tyrimai atliekami mobiliuosiuose punktuose, registraciją vykdo karštoji koronos linija 1808.

SAM Spaudos tarnyba

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą