Dainavos progimnazijos sporto aikštyne – nauji statiniai ir aikštės

Šiomis dienomis baigtas įgyvendinti 2016 metais parengto Dainavos progimnazijos sporto aikštyno projekto pirmasis etapas. Jis atsiėjo daugiau kaip 270 tūkstančių eurų, tačiau buvęs mokyklos stadionas pasikeitė neatpažįstamai. 

„Pagaliau galime pasidžiaugti užbaigę pirmąjį Dainavos progimnazijos sporto aikštyno atnaujinimo etapą: įrengta uždara mini futbolo aikštelė, šuoliaduobė, lauko treniruokliai, krepšinio aikštelė, bėgimo takas bei didžioji futbolo aikštė su tribūnomis žiūrovams“, - naujais statiniais bei įrengimais džiaugėsi Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. 

Jis viliasi, kad netrukus prasidės ir baigiamojo antro etapo aikštyno įrengimo darbai.

„Neseniai kreipėmės į Švietimo ir mokslo ministeriją ir šiam tikslui gavome 232 tūkst. Eurų. Prie šios sumos artimiausiame savivaldybės tarybos posėdyje planuojame pridėti trūkstamus 58 tūkstančius eurų ir galėsime pilnai atnaujinti visą likusį Dainavos progimnazijos sporto aikštyną: įrengti universalią lauko teniso ir tinklinio aikštelę, gimnastikos ir lauko stalo teniso aikštelę, dvi lauko klases ir atvirą mini futbolo aikštę“, - sakė meras. 

Jo teigimu, šia sporto baze naudojasi ne tik mokyklos mokiniai, darželinukai, bet ir mikrorajono gyventojai, jaunieji futbolo talentai bei profesionalūs sportininkai. Todėl būtina sudaryti geriausias sąlygas vaikams ir miesto bendruomenei leisti laisvalaikį ir sportuoti gryname ore. 

N. Cesiulio teigimu, sporto aikštynus atnaujinti netrukus ketinama ir Putinų bei Vidzgirio mikrorajonuose. 


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą