Erasmus+ projekto „A table citoyens!“ vizitas Čekijoje – dar viena įspūdžių ir skonių pynė

Balandžio 23-30 dienomis įvyko baigiamasis Erasmus+ projekto „A table citoyens! De la Culture alimentaire européenne aux enjeux humanitaires“ („Prie stalo, piliečiai! Nuo Europos maisto kultūros iki iššūkių žmonijai“) partnerių susitikimas Čekijoje, Ostravos mieste, Pirmojoje tarptautinėje Ostravos mokykloje, kuriame dalyvavo ir Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokinių ir mokytojų komanda. 
Į susitikimą susirinko visų šalių-partnerių komandos: Prancūzijos, Ispanijos, Lietuvos, Rumunijos ir Čekijos. Dalyvius sveikino mokyklos direktorius bei projekto Čekijoje koordinatorės. Pirmosios dienos veiklas ir komandų prisistatymus paįvairino nuostabus šeimininkų tradicinių šokių ansamblio pasirodymas. 

Antrą vizito dieną mokiniai gavo komandines užduotis parengti pristatymus apie tradicinius valgius, skirtus kalendorinėms šventėms. Mokiniai ir mokytojai buvo pakviesti dalyvauti pamokose, kartu su savo draugais čekais galėjo degustuoti tradicinį gaivųjį gėrimą Kofolą. 

Didelė dalis veiklų buvo skirta kultūriniam pažinimui. Komandos turėjo progą aplankyti Pustevny kalną, Štromberko miestelį bei dalyvauti gaminant tradicinius saldumynus. Neišdildomi įspūdžiai išliko apsilankius Olomouco mieste, istorinėje Moravijos regiono sostinėje, kurioje žaviai dera miesto senovinė architektūra ir šiuolaikiniai meniniai sprendimai. 

Puikias savaitės veiklas vainikavo mokinių darbų pristatymai bei gausiai tradiciniais valgiais nukrauti šalių dalyvių stalai, todėl visi turėjo progą paragauti pačių neįprasčiausių patiekalų bei atrasti naujų skonių. 
Savaitės pabaigoje dalyviai išsiskirstė laimingi, pasisėmę naujų žinių ir įkvėpimo. Džiugu, kad projektas ne tik praturtino mokinių akiratį, padidino žinių bagažą, leido patobulinti komunikacines, skaitmeninių technologijų bei kalbines kompetencijas, bet ir kiekvieną paskatino išbandyti savo jėgas ir drąsiai bendraujant susirasti naujų draugų.

Ramunė Petrosian, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė

Komentarai

  • polkm
    prieš 33 minučių
    Liudijimas apie tai, kaip gavau paskolą iš dangaus patirties paskola

    geros dienos, ketinantis pareiškėjas, finansams, Mano vardas yra ALEX Marie. Aš esu Lietuvos pilietis, išvykstantis iš Jungtinės Valstijos, aš esu nekilnojamojo turto vystytojas iš Ajovos, Jungtinės Amerikos Valstijos, labai rekomenduočiau gauti paskolą, jei esate galvodamas apie bet kokius finansinius sprendimus arba pasiskolinti pinigų. Jie visada privertė mane jaustis taip, lyg būčiau vienintelis jų klientas, o atsakymų pateikimo laikas buvo neįtikėtinai geras. Noriu padėkoti jiems už puikų klientų aptarnavimą ir už gautas projekto paskolos lėšas 5 550 000,00 €.

    Jei jums reikia paskolos verslo, asmeninių, projektų, investicijų ir skolų konsolidavimo paskoloms, susisiekite su jais toliau nurodytu el. pašto adresu ir būtinai praneškite, kad aš jus nukreipiau.

    Susisiekite su jais šiandien.
    Paštas: contact@skyexperienceloan.com
    apsilankykite jų svetainėje: https://skyexperienceloan.com

Parašykite komentarą