Alytuje vyksta paroda „Sužinokime. Tobulėkime. Veikime“

Šiandien ir rytoj Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje vyksta švietimo inovacijų paroda „Sužinokime. Tobulėkime. Veikime". Praeitais metais ši paroda, sulaukusi didžiulio pasisekimo Radviliškyje, šiemet persikėlė į Alytų.

Pagrindinė šių metų parodos kryptis – ugdymo turinio atnaujinimas. Ugdymo turinio kaitos procese dalyvauja Švietimo ir mokslo ministerijos, jai pavaldžių institucijų specialistai, lektoriai, mokytojai praktikai, švietimo srities įmonių atstovai. Parodoje vyksta daugiau kaip 100 nemokamų renginių mokytojams ir mokyklų vadovams. Parodoje patirtimi dalinasi ir lektoriai iš užsienio Anekė Verbek (Anneke Verbeeck, Belgija), Kristina Beri (Cristina Berry, JAV) ir prof. Miko-Jusi Lakso (Mikko-Jussi Laakso, Suomija).

„Džiaugiuosi, kad renginys sulaukė didelio susidomėjimo. Gyvenimas nestovi vietoje ir viskas keičiasi tobulėja, mūsų vaikai ir anūkai jau kitokie, panirę į technologijų pasaulį. Mums reikia tobulėti kartu su jais. Manau kad šis renginys leis sužinoti ir pamatyti naujų dalykų, suprasti bei pritaikyti įgytas žinias", – teigė Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

Šiandien čia veikė ir parodų stendų erdvė, kurioje buvo galima išbandyti įvairias ugdymo(si) priemones, bei įrankius, pabendrauti su įmonių atstovais.

„Ši paroda turi savo ekspoziciją, naujausius, įdomiausius įrankius, kuriuos galėsime naudoti ugdymo procese ir kurie gali padėti kelti ne tik mūsų mokinių motyvaciją mokytis, bet ir jų individualią pažangą. Ką mes per šias dvi dienas išgirsime ir pamatysime, bus geriau nei ką darėme iki šiol", – teigia Šv. Benedikto gimnazijos direktorė Loreta Šernienė.

Renginio organizatorių tikslas ne parodyti, ko turime mokytis, bet siekiama parodyti, kaip tai galima atlikti, kad mūsų šiuolaikiniam vaikui būtų įdomiau lengviau ar paprasčiau gauti žinias.

„Mokykla vienija ir kuria mūsų vaikų ateitį ir būtent mokykla turi būti ta vieta, kurioje visi susitinka ir atranda sau vietą", – teigia ugdymo plėtotės centro direktorius Giedrius Vaidelis.

Parodos atidarymo metu savo sveikinimus dovanojo realybės šou „X faktorius" dalyvė Aurėja Sinkevičiūtė, Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono karinis orkestras ir Alytaus cirkas „Dzūkija". Parodą organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija ir Ugdymo plėtotės centras, bendradarbiaudami su Alytaus miesto savivaldybe ir Alytaus šv. Benedikto gimnazija.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą