Projekte „Išmanusis miestas IV“ Lazdijams pateikti net keturi pasiūlymai

Šią savaitę Vilniuje Valstybiniame operos ir baleto teatre vyko baigiamasis projekto „Išmanusis miestas IV“ renginys, kuriame dalyvavo ir Lazdijų rajono savivaldybės atstovai. Prie architektūros ir statybų infrastruktūros verslo žurnalo STRUCTUM projekto prisijungusi Lazdijų rajono savivaldybė siūlė aukštųjų mokyklų architektūros, statybos, inžinerijos ir kitų programų studentams „išmaniai“ atnaujinti Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos teritoriją, kuri užima beveik 6 ha, ir joje esančius pastatus.

Iškilmingo renginio metu visus projekto dalyvius Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio vardu sveikino mero patarėjas Jonas Gudžiauskas. Jis dėkojo organizatoriams už pasiūlymą dalyvauti projekte bei jauniesiems architektams ir jų vadovams už parengtus ir pateiktus puikius projektinius darbus.

Lazdijų rajono savivaldybei buvo pateikti keturi priešprojektiniai pasiūlymai: Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos teritorijoje esančio seno mokyklos pastato menų ir technologijų dalykų patalpų pritaikymo projektus rengė Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentai ir Kauno technologijos universiteto studentai. Aleksandro Stulginskio universiteto studentai ruošė gimnazijos teritorijoje esančių pastatų ir parko teritorijos erdvių sutvarkymo projektą. Gimnazijos bendrabučio pritaikymo moksleiviams, turintiems specialiuosius ugdymo poreikius, projektą rengė Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentai.

Nors šie studentų darbai ir netapo nugalėtojais, tačiau, pasak mero patarėjo Jono Gudžiausko, jie tikrai atlikti profesionaliai, moderniai, todėl verti dėmesio. Renginio metu Lazdijų rajono savivaldybės atstovai susitikę su projektų rengėjais aptarė būtinybę susitikti Lazdijuose ir drauge su savivaldybės vadovais apsvarstyti projektų įgyvendinimo galimybes.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą