Pagalba ūkininkams, patyrusiems nuostolių dėl 2018 metų sausros

Žemdirbiai, praėjusiais metais nukentėję nuo sausros, sulauks paramos. Ją galės gauti žemės ūkio, gyvulininkystės ir paukštininkystės veikla užsiimantys subjektai. Dėl paramos kreipėsi beveik 3000 Alytaus rajono ūkininkų.

Parama skirta žemdirbiams, pagal Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro patvirtintas „Paramos žemės ūkio veiklos subjektams, patyrusiems nuostolių nukentėjus žemės ūkio augalams dėl sausros 2018 metais, teikimo taisykles“, kurių 2018 metais dėl sausros patirti augalininkystės produkcijosnuostoliai sudarė ne mažiau kaip 30 proc. pareiškėjo bendros vidutinės metinės 2015–2017 m. produkcijos vertės.

Taip pat bus mokama vienkartinė išmoka gyvulininkystės (galvijai, arkliai, kiaulės, avys, ožkos) ir paukštininkystės veikla užsiimantiems subjektams, pagal Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro patvirtintas „Paramos gyvulininkystės ir paukštininkystės veikla užsiimantiems subjektams, patyrusiems nuostolių dėl sausros 2018 metais, teikimo taisykles“, laikantiems 1 ir daugiau sutartinių gyvulių.

Paraiškos, paramai gauti, priimtos pagal Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro savivaldybei pateiktus preliminarius pareiškėjų sąrašus. Iš viso paramai gauti pateiktuose sąrašuose yra 3030 pareiškėjai.

Alytaus rajono žemės ūkio skyriaus specialistai seniūnijose iki 2019 m. liepos 2 d. priėmė 2963 paraiškas. Nepateikė paraiškų 67 pareiškėjai. Priežastys: išregistruota valda, miręs ar išvykęs pareiškėjas.

Tikslūs kompensacijų dydžiai paaiškės surinkus visas paraiškas. Jir bus tvirtinami atskiru žemės ūkio ministro įsakymu.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą