Gaminant maistą galima naudoti kur kas mažiau riebalų – tai užtikrina karšto oro gruzdintuvė. Šis prietaisas vis dažniau atranda savo vietą ir lietuvių virtuvėse, nes vis daugiau žmonių nori maitintis sveikai ir skaniai. Be to, apskaičiuota, kad naudojant šį prietaisą galima nemažai sutaupyti.

Gaminant maistą galima naudoti kur kas mažiau riebalų – tai užtikrina karšto oro gruzdintuvė. Šis prietaisas vis dažniau atranda savo vietą ir lietuvių virtuvėse, nes vis daugiau žmonių nori maitintis sveikai ir skaniai. Be to, apskaičiuota, kad naudojant šį prietaisą galima nemažai sutaupyti. 

„Karšto oro gruzdintuvė yra šiuolaikinės virtuvės įrangos pavyzdys, parodantis, kaip technologijų pažanga keičia kasdienę maisto gamybą: daugiau grynų skonių, mažiau riebalų ir kalorijų. Negana to, gruzdintuvės elektros energiją naudoja efektyviau negu įprastos elektrinės orkaitės – tam pačiam patiekalui pagaminti yra suvartojama mažiau elektros, o tai padeda sutaupyti pinigų“, – sako lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė. Technologiškai pažangus, saugus ir paprastai valdomas prietaisas dar sutaupo ir laiko. Į gruzdintuvės stalčių užtenka įdėti paruoštą mėsą, daržoves ar kitus produktus, nustatyti tinkamą gaminimo funkciją ir viskas – kuriam laikui galima pamiršti, kad maistas yra ruošiamas. Likusį laiką galima skirti mėgstamai veiklai ar kitiems virtuvės reikalams atlikti.  

Negana to, puikius rezultatus užtikrina įrenginio sistema, kuri maistui gaminti sukuria nuolatinį oro srautą aukštoje temperatūroje ir visus procesus valdo automatiškai. Anot B.Baratinskaitės, karšto oro gruzdintuves naudojantys žmonės žino – įrenginys gali paruošti maistą nustatytu laiku. Keli mygtuko paspaudimai ryte, kad vakare po darbo namuose lauktų karšta vakarienė.  Karšto oro gruzdintuvė tampa nepakeičiama, kai reikia kepti daržoves, vištieną, kiaulieną. Sultingas jautienos kepsnys – taip pat įveikiamas iššūkis. Šis įrenginys puikiai palaiko šilumą, o jį prižiūrėti ir valyti yra labai paprasta.  Pastebima, kad augant elektros energijos ir dujų kainoms, karšto oro gruzdintuvių pranašumai prieš tradicines dujines ir elektrines orkaites tapo ženkliai ryškesni. Galinga virtuvės įranga gali suvartoti nemažai elektros, tad kiekviena sutaupyta kilovatvalandė – pilnesnė šeimos piniginė.  O suskaičiuoti sutaupytus pinigus yra paprasta: užtenka prietaiso galią padauginti iš laiko, kurį jis veikia maksimaliu pajėgumu. Pavyzdžiui, 1500 vatų galios gruzdintuvė per valandą suvartos 1,5 kWh. Jeigu elektros kaina yra 0,50 euro už 1 kWh, tai valanda maisto gaminimo gruzdintuve kainuos 0,75 euro. Tuo metu įprasta maždaug 2150 vatų orkaitė per valandą suvartos 2,15 kWh, o tai kainuos 1,08 euro – arba 44 procentais daugiau.  „Jeigu karšto oro gruzdintuvė tą pačią užduotį atlieka per trumpesnį laiką negu orkaitė, tai galimybė sutaupyti dar labiau išauga. Tai ypač svarbu, jeigu maistas namuose ruošiamas kiekvieną dieną“, – atkreipia dėmesį B.Baratinskaitė. Anot mitybos specialistų, kai patiekalai gaminami karšto oro gruzdintuvėje, juose išlieka daugiau natūralių maistinių medžiagų. Tai – tarsi išmani maisto gamyba, kai išsaugomos vertingiausios produktų medžiagos ir jų savybės. Tereikia paprasčiausiai pasirinkti ruošiamo maisto tipą ir paspausti tinkamą mygtuką.  Maisto gamybos ekspertės B.Baratinskaitės teigimu, perkeptas, per sausas, skonio netekęs maistas – visų šių problemų nebelieka turint karšto oro gruzdintuvę, nes prietaisas automatiškai reguliuoja gaminimo trukmę bei temperatūrą. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą