Išmokiusi mamą neauginti paršelio dydžių cukinijų šeimininkė dalijasi egzotišku sriubos receptu

Apie savo simpatiją cukinijoms esu kalbėjusi ne kartą ir ne du. Tikrai tai labai mėgstama daržovė. Ji man tokia universali ir tinkanti visur. Kur ją padėsi, su kuo sukonponuosi ten tik ir pritiks.

Šiandien eilė atėjo kreminiai sriubai su porais, ciberžole ir kokosų pienu. Tiesa, jeigu turite tokių didesnių, jau gerokai ūgtelėjusių cukinijų, jos čia tiks puikiai. Aš labai džiaugiuosi, kad išmokiau jau mamą neauginti cukinijų „paršelio dydžio“. Tad dažniausiai ruošiu ir valgau cukinijas visai nedidutes. Tokios juk pačios skaniausios.

Porcijos 6.

Užtruksite apie 40 min.

Kreminė cukinijų sriuba su porais ir ciberžole

Reikės:

1 didelė cukinija arba 2 mažos; 200 g bulvių; 1 didelis poras arba 2 maži ; 3 lapkotinio saliero kotai; 1 svogūnas; 2 skiltelės česnako; 1200 ml daržovių arba vištienos sultinio; 1 a. š. ciberžolių miltelių; Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų; Druskos pagal skonį; 1 v. š. citrinos sulčių; 200 ml kokosų pieno; Kokosų aliejaus, kepti

Patiekti:

Salierų lapelių, jei norisi; Lukštentų kanapių sėklų, pagal poreikį.

Cukiniją supjaustome stambiais gabalėlais. Jeigu naudosite didelę, jau ūgtelėjusią cukiniją, ją nulupkite, išskobkite sėklas ir tada supjaustykite stambiais gabalėliais. Daržoves nulupame ir nuplauname. Bulves supjaustome stambiais gabalėliais, salierus svogūną ir česnakus pasmulkiname. Porą perpjauname išilgai pusiau ir gerai nuplauname po tekančiu vandeniu, kad tarp jo sluoksnių neliktų smėlio ir supjaustome pusžiedžiais. Puode ištirpiname kokosų aliejų. Pakepinkite porus su svogūnais ir česnakais. Kai šie šiek tiek suminkštės ir apskrus, suberiame pjaustytus salierų kotus. Tada įberiame maltos ciberžolės, maltų juodųjų pipirų ir druskos. Kai prieskoninės daržovės apkeps, į puodą sudedame pjaustytas cukinijas. Pakepiname keletą min. Tada į puodą su daržovėmis supilame sultinį ir suberiame bulves. Paverdame apie 15 minučių, kol daržovės pilnai suminkštės. Daržoves su sultiniu sutriname iki vientisos konsistencijos. Supilame kokosų pieną, šaukštą citrinos sulčių. Sriubą dar kartą užverdame. Sriubą pilstome į dubenėlius. Jei norisi pagardiname saliero lapeliais ir kanapių sėklomis.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą