Šventinis tinginys – „Kūčiukas“: jei apie šį gardumyną negirdėję, pats metas užsirašyti receptą

Šventinis tinginys – „Kūčiukas“, paskanintas aguonomis, su švelniai juntama apelsino gaida.

Kartais geram desertui reikia visai ne daug. Porcijos 6 – 8. Užtruksite gaminant apie 30 min + laikas, kol desertas ilsėsis šaldytuve.

Tinginys su šakočiu ir aguonomis

Reikės:

600 g šakočio; 300 g grietinės; 200 g sviesto; 1 indelis kondensuoto pieno; 1 – 2 v. š. aguonos; 1 apelsinas; Saujelė džiovintų spanguolių. Tinginiui papuošti: 100 g balto šokolado; 50 g sviesto; Saujelė šaltyje džiovintų uogų.

Gaminimas:

Šakotį sulaužome nedideliais gabalėliais. Pabarstome aguonomis, tarkuota apelsino žievele. Prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Sudedame grietinę ir kondensuotą pieną. Išmaišome. Įspaudžiame apelsino sultis. Gautą masę užpilame ant šakočio. Gerai išmaišome. Dedame tinginį į norimą formą, stipriai suspaudžiant. Paliekame desertą sutvirtėti. Prikaistuvyje ištirpiname sviestą ir šokoladą. Apliejame tinginį arba tik apšlakstome, kaip dariau aš. Pabarstome džiovintomis uogomis. Skanaus.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą