Šventinis tinginys – „Kūčiukas“: jei apie šį gardumyną negirdėję, pats metas užsirašyti receptą
Šventinis tinginys – „Kūčiukas“, paskanintas aguonomis, su švelniai juntama apelsino gaida.
Kartais geram desertui reikia visai ne daug. Porcijos 6 – 8. Užtruksite gaminant apie 30 min + laikas, kol desertas ilsėsis šaldytuve.
Tinginys su šakočiu ir aguonomis
Reikės:
600 g šakočio; 300 g grietinės; 200 g sviesto; 1 indelis kondensuoto pieno; 1 – 2 v. š. aguonos; 1 apelsinas; Saujelė džiovintų spanguolių. Tinginiui papuošti: 100 g balto šokolado; 50 g sviesto; Saujelė šaltyje džiovintų uogų.
Gaminimas:
Šakotį sulaužome nedideliais gabalėliais. Pabarstome aguonomis, tarkuota apelsino žievele. Prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Sudedame grietinę ir kondensuotą pieną. Išmaišome. Įspaudžiame apelsino sultis. Gautą masę užpilame ant šakočio. Gerai išmaišome. Dedame tinginį į norimą formą, stipriai suspaudžiant. Paliekame desertą sutvirtėti. Prikaistuvyje ištirpiname sviestą ir šokoladą. Apliejame tinginį arba tik apšlakstome, kaip dariau aš. Pabarstome džiovintomis uogomis. Skanaus.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra