Šį užkandį italai dievina labiau už picą: taip patiks, jog vieno neužteks
Romos gatvės maisto pažiba – SUPPLÌ. Nepainiokite šio patiekalo su arancini! Šis traškus užkandis gaminamas iš arborio ryžių, pomidorų padažo (jokiais būdais ne kečupo), mocarelos ir džiūvėsėlių (aš naudoju GF džiūvėsėlius).
Kai nuvykome į Romą, mums buvo pranešta, jog negalime valgyti picos prieš tai neužsisakę supplì. Greitai supratome, jog supplì tikrai galime valgyti ir be picos. Garantuoju, kad taip patiks, jog vieno neužteks!
Reikės:
1–2 šaukštai alyvuogių aliejaus 1 nedidelio, smulkiai supjaustyto svogūno. ⅞ puodelio pomidorų tyrės ¾ puodelio arborio ryžių (nevirti) 3–4 stiklinės daržovių sultinio* ¼ – ½ arbatinio šaukštelio druskos* juodųjų pipirų, Aleppo pipirų, baziliko, česnakų granulių. šviežiai tarkuoto parmezano sūrio 1 nedidelė šviežia mocarela (supjaustyta storomis juostelėmis) arba mini mocarelos rutuliukų. 1 didelis kiaušinis (išplaktas) ½ puodelio gluten free džiūvėsių augalinis aliejus kepimui *Druskos kiekis priklauso nuo to, kokio sūrumo sultinys.
Gaminimas:
Alyvuogių aliejuje apkepame svogūną , sudedame prieskonius ir ryžius. Šiek tiek apkepame. Tada sudedame pomidorų pastą ir sultinį. Verdame kol ryžiai išverda. Masės konsistencija turi būti kreminė (ne skysta), jog būtų galima lipdyti kamuoliukus. Išjungus kaitrą suberiame tarkuotą parmezano sūrį ir išmaišome. Masę išklojame plačiame inde ir palaikome apie valandą šaldytuve, kad atvėstų. Atvėsus masei, delne formuojame blynelį, į jį dedame mocarelą ir formuojame kamuoliukus. Juos voliojame kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Gautus kamuoliukus kepame įkaitintame aliejuje apie 7 min. , kol gražiai apskrunda arba karšto oro gruzdintuvėje! Svarbu, kad aliejaus temperatūra būtų apie 180 laipsnių, nes kitaip supplì iškeps per greit, o mocarela sūris neišsilydys. Iš keptuvės ištrauktus supplì sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Patiekiame iškart! Skanaus
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra