Braškių šaltsriubė: soti, atgaivinanti ir nepaprastai skani

Kaip norėjosi pasigaminti kažko šalto ir gaivinančio. Iš pradžių nutariau, kad bus braškių šaltsriubė! 

Jau viską buvau sublenderiavusi. Taigi, sėdžiu ir žiūriu į lėkštę. Galvoju – ne, nenoriu skystos, noriu tirštos. 

Braškių šaltsriubė 

Reikės: 

braškių, mažo indelio grietinėlės, citrinos, cukraus, 2 šaukštelių želatinos, vanilės, ledų. 

Kaip gaminti braškių šaltrsriubę: 

Į blenderį 800 ml įdėjau braškių, įpyliau mažą indelį grietinėlės, įspaudžiau citrinos sulčių, kad būtų ryškesnė spalvytė, truputį cukraus ir viską sublenderiavau. Aš įdėjau truputį ir vanilės. Na, o paskui sugalvojau ištirpinti porą mažų šaukštelių želatinos. Želatiną pakaitinau garų vonelėje ir atšaldžiusi įpyliau į braškes ir išmaišiau. Įsidėjau ledų. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą