„Adamkiada“ sukvietė moksleivius iš visos Lietuvos

Alytaus rajono Butrimonių gimnazijos jau devintą kartą organizuota moksleivių sporto ir meno šventė „Adamkiada“ šiemet vyko Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre, kur dalyvius pasveikino pats Prezidentas V. Adamkus. Iš 24 šalies mokyklų suvažiavę mokiniai varžėsi Prezidento V. Adamkaus jaunystėje mėgtose sporto šakose, o dailės pleneras „Mano namai“ buvo skirtas ekologijai.

Renginys apjungia mokyklas

„Adamkiada“ – tai ne tik sporto renginys, bet ir ypatinga tradicija, kuri suburia jaunus žmones, įkvepia siekti aukštumų ir ugdo draugiškumo dvasią. Mūsų entuziazmas, ryžtas ir draugystė yra tikras pavyzdys, kaip galima kartu kurti stiprią ir vieningą bendruomenę. „Adamkiada“ turi ne tik gilias šaknis ir svarbi ne tik dėl sportinių rezultatų, bet ir p. Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo globotų mokyklų besitęsiančios partnerystės“, – sveikindamas renginio dalyvius kalbėjo Butrimonių gimnazijos direktorius Valdas Valvonis.

Kartu su Butrimonių gimnazijos bendruomene šventėje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Giedrė Volungevičienė, veiklas organizavo rajono Visuomenės sveikatos biuras.

 

Pagrindinis „Adamkiados“ tikslas – tęsti Almos Adamkienės 15 metų veikusio labdaros ir paramos fondo globotų bei Alytaus rajono savivaldybės mokyklų bendradarbiavimą bei partnerystę, pasitelkus sportą ir meną ugdant gabius mokinius sąmoningais, pilietiškai aktyviais, puoselėjančiais tradicijas ir tautines vertybes žmonėmis. Už šią veiklą A. Adamkienei yra suteiktas Alytaus rajono garbės pilietės vardas.

Nugalėtojams perduota Prezidento taurė

„Adamkiada“ propaguoja sveiką gyvenseną ir judėjimą, mokiniai dalyvauja ir varžosi 100 m bėgimo, šuolio į tolį rungtyse. Jaunieji sportininkai taip pat varžėsi futbolo 3×3 ir metimo į krepšį varžybose.

Prezidentas jaunystėje buvo aktyvus sportininkas – lengvaatletis, krepšininkas, pasiekęs ir rekordų: 100 metrų nubėgęs per 10,8 sekundės, o į tolį nušokęs 7,24 metro. 1948 m. Pavergtųjų tautų sporto žaidynių Niurnberge lengvosios atletikos varžybose V. Adamkus laimėjo 2 aukso ir 2 sidabro medalius.

Prezidentas V. Adamkus dalyvavo apdovanojimų įteikimo ceremonijoje, sveikindamas dalyvius, kalbėjo apie sporto reikšmę jauno žmogaus asmenybės augimui ir visuomenės stiprinimui, „Adamkiados“ nugalėtojams įteikė jo įsteigtą pereinamąją taurę.

(Nuotr. Fausto Augustino)

Prezidento Valdo Adamkaus taurė iš pernai ją laimėjusios Butrimonių gimnazijos perduota Kauno rajono Garliavos Jonučių progimnazijos komandai.

Antrą vietą užėmė Vilniaus rajono Riešės gimnazijos komanda, trečiąją – Kazlų Rūdos savivaldybės Plutiškių gimnazija. Lazdijų rajono Veisiejų Sigito Gedos gimnazija užėmė 4-ą, Alytaus rajono Butrimonių gimnazija – 5, Raseinių rajono Ariogalos gimnazija – 6 vietas.

Sporto varžybų pirmą–trečią vietas laimėjusios komandos bei atskirų rungčių nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis, diplomais, vertingais rėmėjų prizais.

Dailės darbai – ekologijos tema

Šiemetinės „Adamkiados“ dailės plenero tema „Mano namai“ buvo susijusi su ekologija, o jaunieji menininkai tapė ne tik teptuku, bet ir naudojo mišrias technikas. Laureatais tapo Kauno rajono Garliavos Jonučių progimnazijos mokinė Kamilė Čepskaitė, Radviliškio rajono Sidabravo gimnazijos mokinys Gvidas Velykis ir Elana Korobkova iš Šalčininkų rajono Turgelių „Aistuvos“ gimnazijos.

Gimnazijos ir Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Gimnazijos nuotraukos

Komentarai

  • Marwan Atsma
    prieš 33 minučių
    BEST WAY TO RECOVER FUNDS FROM CRYPTOCURRENCY SCAM CONTACT LOST RECOVERY MASTERS

    The Lost Recovery Masters is a team of experienced Crypto Experts currently collecting funds back to all scam victims. Anyone that has fallen prey to these fake online imposters and bogus investments Schemes contact Lost Recovery Masters and explain your situation; They will assist you in all crypto scam retrieval funds, bitcoin wallets reclaiming, investment scam, mobile mass surveillance, and cyber – attacks.
    Contact them Via
    Whatsapp +44(7-5-3-7)-1-0-5-9-2-1
    Email Support@lostrecoverymasters.com
    Learn More https://lostrecoverymasters.wixsite.com/recoverbitcoin2024

Parašykite komentarą