Nuotraukos autorius: A.Vaikevičius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas: didės ugniagesių gelbėtojų atlyginimai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vadovybė užtikrina, kad 3,5 mln. eurų, kurie PAGD biudžete yra numatyti papildomai, bus panaudoti tik pareigūnų darbo užmokesčio didinimui.

„Negali būti daromos jokios prielaidos apie kokias nors kitas šių lėšų panaudojimo galimybes. Noriu užtikrinti, kad tokie svarstymai yra nepagrįsti ir neturi jokio pagrindo. Visos lėšos, kurios Vyriausybės buvo skirtos papildomai ir numatytos statutinių pareigūnų atlyginimų didinimui, būtent tam ir bus naudojamos.

Iš darbuotojų atlyginimams skirto biudžeto nė vienas euras nebus išleistas kitoms reikmėms“, – sako PAGD direktorius Kęstutis Lukošius.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad ugniagesių gelbėtojų atlyginimų didinimas, pasak PAGD direktoriaus, yra pastarųjų metų prioritetas. Tai savo veiksmais patvirtino Vyriausybė, statutinių pareigūnų darbo užmokesčiui skyrusi papildomų lėšų.

„Noriu pabrėžti, kad darbo užmokesčiui skirtos lėšos niekada ir nebuvo naudotos skoloms padengti ar priemonėms pirkti. Jos buvo ir bus naudojamos tik darbuotojų darbo užmokesčiui“, – teigia K. Lukošius.

Planuojama, kad vidutiniškai darbo užmokestis statutiniams pareigūnams bus didinamas 100 eurų „į rankas“. Taip pat turės būti numatytos ir koeficientų didinimo galimybės kiekvienoje pareigybių grupėje. Darbo užmokesčio didinimo galimybės ir procedūros yra nustatytos teisės aktais.

Vasario 8 d. darbo grupė spręs su darbo užmokesčiu susijusius klausimus. Ją sudaro PAGD specialistai ir trijų ugniagesių gelbėtojų interesus atstovaujančių profesinių sąjungų atstovai.

„Šioje darbo grupėje kartu su profesinėmis sąjungomis bus kuriamas modelis, kaip darbo užmokestis didės kiekvienam statutiniam pareigūnui. Bus priimtas ir sprendimas dėl koeficientų skaičiavimo. Tikiu, jog bendradarbiaujant pavyks rasti būdą, kad visiems ugniagesiams gelbėtojams atlyginimai didėtų maksimaliai“, – teigia K. Lukošius.

Lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą