Viena gudrybė padės iškepti itin gardžias vištienos šlauneles: mėgausitės traškia odele ir sultinga mėsa

Jeigu mėgstate sultingą mėsą ir traškią apskrudusią odelę, šis receptas – kaip tik jums. Viena gudrybė padės iškepti tokią vištieną įdedant minimaliai pastangų. Tereikės tik keturių ingredientų, papildomai – garnyro, ir galėsite mėgautis gardžiu patiekalu.

Visa esmė – šlauneles pradėti kepti šaltoje keptuvėje. Kol ji pamažu šils, vištienos taukai po truputį tirps, ir mėsa ims kepti savo riebaluose. Temperatūrai kylant aukštyn, odelė taps vis traškesnė ir trapesnė. 

Recepte nurodoma kepti šlauneles be kaulo, bet jis tinka ir šlaunelėms su kaulu, tačiau tokiu atveju verta žinoti: jas reikės kepti ilgiau tiek keptuvėje, tiek orkaitėje. O prieš patiekdami įsitikinkite, kad vidinė temperatūra storiausioje vietoje pasiekė 70-72 laipsnius.

Idealu, jei turite keptuvę, kurią galima dėti į karštą orkaitę. Kitu atveju naudokite keptuvę ir orkaitei skirtą indą. Bet prieš dėdami į jį apkeptą vištieną, įkaitinkite indą orkaitėje.

Šią vištieną patogu ruošti su šaldytomis daržovėmis, itin tiks šparaginės pupelės. 

Keptos vištienos šlaunelės traškia odele

Paruošimo laikas – 20 min., kepimo laikas – 35 min.

Reikės:

6 vištienos šlaunelių su odele 

1 a. š. druskos

4 česnako skiltelių

3 v. š. sviesto

400 g šaldytų šparaginių pupelių

Kaip gaminti 

Orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių.

Šlauneles padėję odele žemyn pašalinkite kaulus. Stenkitės neperpjauti šlaunelių, kad išsaugotų formą ir nepažeistumėte odelės. Pašalinkite kremzles, riebalų ir odelės perteklių.

Nusausinkite šlauneles popieriniu rankšluosčiu ir iš visų pusių apibarstykite druska.

Odele žemyn dėkite į šaltą keptuvę, įjunkite vidutinę kaitrą. 

Kepkite nejudindami, kol odelė taps aukso spalvos ir traški. Praėjus maždaug 10 minučių pradėkite stumdyti šlauneles žnyplėmis ar mentele, kad odelė skrustų vienodai, ir kepkite dar 5-8 minutes. Jeigu per daug kaista ir dega, sumažinkite kaitrą.

Atskirai išlydykite sviestą (tai padaryti galite ir mikrobangų krosnelėje), įspauskite į jį česnakus. 

Vištieną perkelkite į lėkštę odele aukštyn, riebalus palikite keptuvėje. Suberkite šaldytas šparagines pupeles, apibarstykite druska ir apkepkite.

Ant pupelių sudėkite vištieną, apšlakstykite česnakais pagardintu sviestu ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite 12-15 minučių arba kol vidinė temperatūra storiausioje vietoje pasieks 72 laipsnius.

Parengta pagal thekitchn.com

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą