Klaida, kurią daugelis daro virdami grikius: dėl to košė tampa neskani
Kaip reikėtų virti grikius? Atrodo, kad šis klausimas labai paprastas, tačiau pasirodo, kad ne visi žino, kaip tai padaryti teisingai.
Jei tiesiog išjungsite viryklę, nuimsite puodą, atidengsite dangtį ir perdėsite košę į lėkštę, nenustebkite, kad patiekalo skonis pasirodys ne toks sodrus, kokio norėtumėte. Kulinarai pataria neskubėti dėti grikių košės į lėkštę. Išvirus košę geriau kurį laiką palikti puode uždengtu dangčiu. Tik laikantis šių taisyklių atsiskleis visas patiekalo skonis. Taigi, kaip teisingai elgtis, jei norite išvirti skanią grikių košę? Kai nuo vandens užvirimo praeina 12 minučių, nuimkite puodą nuo viryklės.
Svarbu palikti kruopas šiek tiek neišvirusias, jų virimas turėtų tęstis ne ant viryklės. Be to, negalima nuimti dangčio, kitaip grikiai pasirodys neskanūs. Taip patiekalas turėtų stovėti apie 15 minučių. Po dangčiu košė „nurims“ ir visiškai atsiskleis jos skonis. Po to grikius galite drąsiai dėti į lėkštes. Svarbu atminti, kad norint išvirti puikią grikių košę, reikia pilti tinkamą kiekį vandens. Proporcijos turėtų būti 1:2 (1 daliai grikių – 2 dalys vandens), kitaip košė sulips. Kita taisyklė: supylus grikius į puodą ir užpylus vandeniu, košės maišyti negalima. Tačiau jei mėgstate saldžią košę, turėtumėte atsisakyti vieno ingrediento. Į grikius jokiu būdu negalima dėti cukraus, nes jis neutralizuoja visas naudingąsias šių grūdų savybes. Galite drąsiai dėti sviesto, druskos ir įvairių prieskonių pagal savo skonį, rašo tsn.ua
lrytas.lt informacija
Komentarai
Marleen
prieš 18 minučiųTačiau per sėkmę susidūriau su WESTLAKE LOANS, kuri buvo labai svarbi pagalba ginant 52 000 EUR paskolą. Prisipažįstu, kad iš pradžių nesiryžau šio pasiūlymo, bet galiausiai supratau, kad jie tikrai rimti ir geraširdiški. Jei jums reikia paskolos, primygtinai rekomenduoju susisiekti su jais. juos galima pasiekti Loanwestlake@gmail.com
telegrama___https://t.me/loan59