Patys skaniausi kūčiukai – minkštučiai, neįmanoma atsitraukti: išsikepkite daugiau, nes iki Kūčių neliks

Kūčiukai. Minkšti, man tokie patys skaniausi. O jūs kokius mėgstate? Minkštus? Traškius?

Iš normos iškepiau 4 skardas kūčiukų. Bet nežinau ar rytoj nereiks kepti vėl. Negalim sustoti ragauti, ar geri pavyko...

Reikės:

300 ml šilto vandens 7 g sausų mielių 8 v. š. cukraus 500 g miltų 30 g aguonų 2 v. š. aliejaus

Gaminimas:

Šiltą vandenį sumaišome su mielėmis ir 2 šaukštais cukraus. Išmaišome ir paliekame šiltai pastovėti, kol suputos. Į miltus suberiame aguonas, likusį cukrų, aliejų ir vandens ir mielių mišinį. Išmaišome. Užminkome tešlą. Uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame šiltai 1 – 2 val. iškilti. Formuojame kūčiukus. Kepame 180 * C T orkaitėje apie 10 – 12 min. Aš vidurį kepimo kūčiukus pavartau.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą